dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2389.9
  • BIST
    10231.95
  • BTC
    59094.94$

  Yönetimdeki sıkıntılar takımı da etkiliyor  


  Yönetimdeki sıkıntılar takımı da etkiliyor  
 Kazanılan bir puan iyi de kaçan 2 puana ne demeli?
Narin

ANALİZ/YORUM: MEHMET AYHAN

 

Lige çok iyi bir başlangıç yapan ve ardından bir duraklama devresi yaşayan Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısı için umut verdi. Şampiyon olmak isteyen bir takımın evinde puan kaybı yaşamaması gerektiğinin bilinciyle bakarsak dünkü maça maalesef 2 puan kaybedilmiştir. Evet 1 puan haneye yapılmış olabilir ama sahadaki oyuna baktığımız zaman 2 puanın kaybedilmiş olduğunu söyleyebilirim.

 

KAZANMAYA YAKIN TARAF YENİ MALATYASPOR'DU

Karşılaşmaya hızlı ve istekli başlayan taraf kesinlikle Yeni Malatyaspor'du. Rakibini sahasına hapseden, sağdan, soldan ortadan ataklar geliştirme gayretinde olan bir Yeni Malatyaspor vardı. Sahada. Rakip Sivasspor, Süper Lig tecrübesi olan bir takımdan ziyade sanki bir alt lifden buraya gelmiş gibi ürkekti. Yeni Malatyaspor karşısında sadece atakları savuşturmakla yetiniyor, her hangi bir organize atak geliştiremiyordu. Hava saha şartlarını da düşünürsek, ilk yarı oynanan futbol, seyir zevki açısından iyiydi.

 

SAHA VE HAVA ŞARTLARINA RAĞMEN…

İkinci yarıya bakacak olursak, yine atak ve baskılı olan taraf Yeni Malatyaspor'du. Rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen Yeni Malatyaspor'da elden gelenin en iyisinin yapıldığını söyleyebilirim. Oyunun hem ilk yarısında hem de ikinci yarısında Sivassporlu futbolcuların sertlikten yana olduğunu gördük. Hava, saha ve rakibin sertliğini düşününce, Yeni Malatyaspor takımının iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz. Maçta topu topu 3 tane gol pozisyonu vardı. Bu üç pozisyon da Yeni Malatyaspor tarafından oluşturulmuştu. Son vuruşlardaki etkisizlik ve Sivasspor kalecisinin üstün gayreti galibiyet golünün önündeki en büyük etkenlerdi.

Yeni Malatyasporlu futbolcuların oyunu kazanamamış olmasındaki bir başka etkense, stada gelen seyircinin azlığıydı. İç sahada kazanmanın birinci şartı, takımın taraftar desteğini arkasına almasıdır. Taraftar desteği göremeyen futbolcu, bir de saha ve hava şartlarının olumsuzluğunu yaşarsa, mağlup olmadan sahadan ayrılırsa, kendini kazançlı sayar. Liderlikmiş, şampiyonlukmuş  bunları sonraki haftalarda kazanmanın hesabını yapar. “Günü kurtarayım da, önümüzdeki maçlara bakarız” mantığıyla oynar. Dünkü maçta bunu görmediğimi söyleyebilirim. Ancak önümüzdeki maçlarda da seyirci desteği olmazsa, hem futbolcunun aklı başka yerlere kayar hem de yöneticinin takıma yapmayı düşündüğü takviyeyi geciktirir. Takımın yine de iyi bir mücadeleyi sahaya yansıttığını düşünenlerdenim.

 

YÖNETİMDEKİ SIKINTILAR TAKIMA YANSIYOR

Takviye demişken, bu takıma acil olarak bir forvet, bir defans bir de orta saha alınması gerekiyor. Bu eksikliklerin tamamlanması için de yönetiminin sıkıntılı bir durumda olmaması gerekiyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan ve kamuoyundan gizlemeye çalışılan yönetim krizi bu takviyelerin gecikmesihatta hiç yapılmaması tehlikesini de ortaya çıkarmış oldu. Yönetim kurulundakilerin aralarında yaşanan sıkıntıların, takımın takviyesine menfi etki etmesi işten bile değil. Durum böyle olunca teknik direktör de takviye isteyemez duruma geliyor. Ya takviye istemekten çekiniyor ya da kulüp başkanının canını bir de bu şekilde sıkmak istemiyor.

 

ŞAMPİYONLUK İSTENİYORSA ALTERNATİFİN BOL OLMASI LAZIM

Yeni Malatyaspor'un elinde güzel bir kadro var. Ancak şampiyonluk kovalayacak bir takım olması isteniyorsa bu takıma takviye şarttır. Elde birkaç tane alternatif bulunmalı. Bu yarışta olmak isteniyorsa, transfer yapılmaması gibi bir şey söz konusu dahi olamaz.

Yeni Malatyaspor önümüzdeki hafta Mersin İdman Yurdu'nu konuk edecek. Ligin ilk yarısında rakibini evinde 3-1'lik net skorla geçen Yeni Malatyasppor'un bu maçı öncekine göre daha zor olacaktır. Ligin gibine demir atmış olabilirler ama “Yaralı aslan” misali daha tehlikeli olacaklardır. Özellikle bu haftaki gibi seyirci de maça rağbet göstermezse Yeni Malatyaspor'un işinin zor olduğunu düşünüyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!